Česko-italské a italsko-české kulturní standardy ve formálních vztazích - Gazzi, Sofia; Matysová, Kamila; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Cílem práce je identifikovat česko-italské a italsko-české kulturní standardy ve formálních vztazích na základě teoretických východisek (kulturní dimenze G. Hofstedeho a F. Trompenaarse) a poznatků získaných z rozhovorů provedených s českými a italskými respondenty metodou kritických incidentů podle Alexandre Thomase. Práce je dále doplněna rozhovory s italskými a českými zaměstnanci společnosti Brazzale Moravia a.s., kde byla ověřena použitelnost výsledků získaných z předchozích rozhovorů ve firemní praxi. Výsledkem jsou doporučení pro zlepšení firemních a obchodních vztahů mezi italskou a českou kulturou.
Vedoucí práce: Kamila Matysová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses