Udržitelný turismus a Smart City Barcelona - Dvořáková, Kateřina; Nencková, Lucie; Černý, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na koncept Smart Cities v Barceloně. V první části práce je obecně popsána problematika udržitelného cestovního ruchu, regionálního rozvoje a konceptu Smart Cities a je zmíněno jejich vzájemné propojení. Dále jsou v textu prezentovány konkrétní strategické a koncepční dokumenty vztahující se k Barceloně. Druhá část práce pojednává o konceptu Smart Cities v Praze a jeho srovnání s konceptem Barcelony. Též je v této části krátce popsáno, jakými projekty v rámci konceptu Smart Cities by se mohla Praha inspirovat od významného španělského města Barcelony. Cílem bakalářské práce je popsat problematiku udržitelného cestovního ruchu, regionálního rozvoje a konceptu Smart Cities.
Vedoucí práce: Lucie Nencková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses