Analýza marketingové strategie podniku Budějovický Budvar, n.p. se zaměřením na CSR a návrh na její vylepšení - Kejzlarová, Tereza; Postler, Milan, 1960-; Vlasáková, Vlasta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato diplomová práce se zabývá marketingovou strategií, jednotlivými prvky marketingového mixu a konceptem CSR podniku Budějovický Budvar, n. p. Hlavním cílem diplomové práce je zanalyzovat marketingovou strategii vybraného podniku, jeho aktuální pozici na trhu, současné aktivity podniku z pohledu jednotlivých nástrojů marketingového a komunikačního mixu a jeho vnitřní i vnější prostředí. Dalším cílem je seznámit s aktuálními CSR aktivitami podniku a zhodnotit, zda jsou uplatňovány v souvislosti se třemi základními pilíři CSR. Na základě zjištěných poznatků uvést doporučení, na která by se měl podnik zaměřit a navrhnout nová řešení a aktivity v těchto pilířích CSR. Vybraný podnik byl představen a jeho pozici na trhu byla analyzována pomocí situační analýzy zkoumající vnitřní a vnější faktory na něj působící. Konkrétně zde byla využita metoda PESTLE, Porterův model pěti sil a SWOT analýza. Marketingový a komunikační mix Budějovického Budvaru, n. p. byl popsán pomocí 4P. Jednotlivé CSR aktivity podniku byly shrnuty včetně jeho hodnot a mise, na nichž staví své strategie v rámci tří pilířů. Na závěr byla uvedena vhodná opatření a doporučení podniku týkající se jeho udržitelných a odpovědných aktivit, jež vycházela z provedeného kvantitativního a kvalitativního výzkumu. Získané poznatky o Budějovickém Budvaru, n. p. byly shrnuty, zhodnoceny a uvedeny návrhy na vylepšení.
Vedoucí práce: Milan Postler
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses