Vliv sovětské intervence v Afghánistánu na zahraniční politiku Sovětského svazu - Butěnkova, Julie (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu vlivu sovětské intervence v Afghánistánu na zahraniční politiku Sovětského svazu. Práce popisuje a analyzuje, jakým způsobem tato vojenská intervence ovlivnila strategické rozhodování a mezinárodní postavení Sovětského svazu během studené války. Cílem je zjistit, jak intervence v Afghánistánu přispěla k transformaci sovětské zahraniční politiky a jaké důsledky měla na konec studené války a na rozpad Sovětského svazu.