Vliv sovětské intervence v Afghánistánu na zahraniční politiku Sovětského svazu - Butěnkova, Julie; Veselý, Zdeněk, 1950-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu vlivu sovětské intervence v Afghánistánu na zahraniční politiku Sovětského svazu. Práce popisuje a analyzuje, jakým způsobem tato vojenská intervence ovlivnila strategické rozhodování a mezinárodní postavení Sovětského svazu během studené války. Cílem je zjistit, jak intervence v Afghánistánu přispěla k transformaci sovětské zahraniční politiky a jaké důsledky měla na konec studené války a na rozpad Sovětského svazu.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses