Nastavení vzdělávací soustavy v kontextu zaměstnanosti ve vybraných krajích České republiky - Jůn, Petr; Vopátek, Jiří; Kaczor, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Hlavním cílem bakalářské práce je kvantifikovat a zhodnotit nastavení vzdělávací soustavy v kontextu dlouhodobých změn v zaměstnanosti ve vybraných krajích České republiky. K naplnění cíle jsou stanoveny výzkumné otázky, které jsou orientovány na trh práce, vzdělávací soustavu, disproporce a vztah mezi vzdělávací soustavou a trhem práce. Dílčími cíli jsou charakteristiky zaměstnanosti na regionálních trzích práce, charakteristiky struktury absolventů středních a vyšších odborných škol a identifikování disproporcí mezi změnami zaměstnanosti a výstupy vzdělávání. Práce je postavena na sekundární analýze dat. K naplnění cíle je využita deskriptivní statistika a metoda komparace. Výsledkem výzkumu je zjištění, že se školství v čase dostatečně nepřizpůsobuje situaci na trhu práce.
Vedoucí práce: Jiří Vopátek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses