Finanční a dluhová gramotnost vybrané skupiny obyvatelstva - Penc, Martin; Pospíšil, Jan, 1983-; Gunina, Daria; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Tématem diplomové práce je finanční a dluhová gramotnost vybrané skupiny obyvatelstva. Práce je rozdělena na dvě části. První, teoretická část pojednává o finanční gra-motnosti a fenoménu zadlužení, kde je vysvětlena základní problematika tohoto té-matu. V další části práce je zkoumán vliv úrovně vysokoškolského vzdělání na fi-nanční gramotnost, způsoby výběru úvěru a přístupy k řešení problémů se spláce-ním úvěrů. Je realizováno kvantitativní dotazníkové šetření, jehož výsledky jsou po-drobně analyzovány a diskutovány v závěrečné části práce.
Vedoucí práce: Jan Závodný Pospíšil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses