Aktuální problémy přepravy nebezpečného zboží - Koubová, Nikola (2024)
Tato diplomová práce se zabývá aktuálním tématem přepravy nebezpečného zboží – lithiových baterií. V práci je zkoumána především letecká a námořní přeprava. První dvě kapitoly představují problematiku nebezpečného zboží a specifika jeho přepravy v letecké a námořní dopravě. Třetí kapitola je praktický příklad, který dané téma uvádí v kontextu přepravy zásilky obsahující lithiové baterie z Číny do České republiky.