Gamifikace na sociální síti Instagram bankovní instituce XY - Bílá, Karolína; Sudzina, František; Grosová, Stanislava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Diplomová práce se zabývá gamifikací komunikace bankovních institucí na sociální sítí Instagram. Teoretická část se bude zabývát bankovními institucemi, sociálními sítěmi obecně, Instagramem a také samotnou gamifikací, jako nástrojem marketingové komunikace. Praktická část se bude věnovat kvantitativnímu výzkumu, který bude proveden na základě dat z anonymního dotazníkového šetření,vyhodnocení 4 hypotéz a následným doporučením pro bankovní instituce. Cílem práce je zjistit, jak aktivní uživatelé Instagramu reagují na gamifikační prvky bankovních institucí a na základě tohoto zjištění poskytnout doporučení pro banky, jak efektivněji komunikovat gamifikační prvky na svých Instagramových profilech, aby nalákaly více nových klientů, nebo si udržely stávající. Způsob dosažení cíle bude pomocí sběru dat z dotazníkového šetření, následnému vyhodnocení 4 hypotéz a na jejich základě poté doporučení pro banky, jak lépe využívat gamifikaci, jako marketingový nástroj. Doporučení bude stanoveno na základě zbylých dat z dotazníkového šetření, vyhodnocených hypotéz a také z dosavadních zkušeností ze zaměstnání jako správce sociálních sítí pro banku.
Vedoucí práce: František Sudzina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses