Návrh řešení problémů řízení vývoje softwaru ve velké organizaci - Doubrava, Ondřej; Bruckner, Tomáš, 1974-; Mikulenka, Ludvík; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato diplomová práce se zabývá problémem velké společnosti, který se týká procesu vývoje softwaru. Velká společnost má sice nastavený proces, ale je dlouhodobě nevyhovující, proto bylo potřeba jej změnit. V rámci práce je nejprve popsán aktuální proces. Následně je proces detailně zkoumán, diskutován se stakeholdery v dané organizaci a jsou stanovená jeho slabá místa. Pro tyto slabá místa jsou navržena nápravná opatření, které jsou později implementována. Nápravná opatření se primárně týkají implementace metodiky SCRUM, následně problémy s komunikací a dalších menších problémů. Po implementaci první iterace je provedeno její vyhodnocení se všemi zájmovými skupinami, jako jsou uživatelé, vývojáři a stakeholdeři. Bohužel se první iterací změn nepodaří všechna slabá místa vyřešit nápravnými opatřeními, proto je potřeba druhé iterace. V rámci druhé iterace jsou opět navrženy změny v procesu, které jsou komunikovány se stakeholdery a později jsou implementované. Vyhodnocení druhé iterace již není obsahem této práce, protože při jejím psaní ještě nebylo možné iteraci vyhodnotit.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: řízení podnikové informatiky [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses