Vývoj aplikace CzechUni : Řízení vývoje a nasazení - Vít, Lukáš (2024)
Na vysoké školy v České republice se hlásí mnoho zahraničních studentů a každá z nich má svůj vlastní formulář pro přihlášky na studijní programy. Ke správnému vyplnění musí většinou studenti dohledávat mnoho informací, což může být pro studenta obtížné. Bylo potřeba vytvořit intuitivní webovou aplikaci, ve které si zahraniční studenti mohou vybrat svůj studijní program a jednoduchou cestou požádat o přihlášení do studijního programu. Webová aplikace, která dostala název CzechUni, má také sloužit pro správu katalogu vysokoškolských studijních programů a správu profilů vysokých škol. Projekt dodávky produktu webové aplikace je realizován v rámci pětičlenného týmu, který je pro efektivní rozdělení úkolů, komunikaci a plánování potřeba řídit. Hlavním cílem diplomové práce je řízení vývoje a nasazení aplikace CzechUni a návrh a implementace komponenty Podání přihlášky na studijní program. K popisu problematiky je použita analýza konkurenčních aplikací, které zprostředkovávají přihlášky na vysokoškolské studijní programy s důrazem na přihlašovací formulář. Projekt je řízen a vyvíjen pomocí metodiky MMSP a je rozdělen do několika iterací. V každé iteraci jsou určeny cíle, priority, pracovní položky a rizika a na konci každé iterace je její zhodnocení. Návrh komponenty Podání přihlášky na studijní program je řešen pomocí návrhů v nástroji Figma a jeho ověřování se zadavatelem. Pro implementaci této komponenty je použit zejména framework Laravel a programovací jazyk JavaScript. Analýza požadavků a testování je zpracováno v rámci diplomových prací jiných členů týmu. Přínosem diplomové práce je efektivní řízení týmu studentů spolupracujících na analýze, návrhu, implementaci a testování aplikace CzechUni. Dalším přínosem je navržená, implementovaná a otest