Využití technologie umělé inteligence v social media marketingu - Vach, Miloslav; Korčák, Jiří, 1994-; Shchur, Anastasiia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na umělou inteligenci, sociální sítě a studentský spolek na Fakultě informatiky a statistiky na VŠE – to jsou tři oblasti, které si zvolil autor za oblasti k poznání. Práce pojednává v začátcích o umělé inteligenci a social media marketingu z teoretického hlediska. Vyvozuje zásadní informace pro přiblížení problematiky a následně získané teoretické znalosti aplikuje do praktického využití. Metoda hloubkového rozhovoru a analýza studentského spolku 4FIS dopomáhá pochopit fungování studentské organizace na sociálních sítích a její vztah ke generativní umělé inteligence. Problém efektivity, konzistence a nedostatku času vybízí k hledání řešení v tvorbě textového obsahu na sociálních sítích Instagram a Facebook. V práci je zvolen nejznámější AI nástroj ChatGPT v placené verzi pro vytvoření vlastních generativních AI. Po získání dat, vytvoření pokynů a testování hotového produktu je nasazen na práci, ke které je určen a pomocí metody A/B testování autor práce ověřuje, zda v současnosti pokročilá generativní AI může nahradit člověka nejen v práci, ale i ve stylu komunikace, empatie, tónu promluvy k fanouškům na sociálních sítích. Dotazníkové kvalitativní šetření ověřuje hypotézy a stanovené výzkumné otázky, ke kterým se autor vrací v samotném vyhodnocení dotazníku i dalších aspektů.
Vedoucí práce: Jiří Korčák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: kognitivní informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses