Analýza a realizace rozšíření stávajícího BI řešení v prostředí střední IT firmy - Hrutková, Klaudia (2024)
Tato práce se zaměřuje na analýzu řízení firmy zaměřené na IT služby a realizaci rozšíření jejího stávajícího BI řešení na základě vyhodnocení aktuálních potřeb a požadavků na nové analytické funkce. V rámci práce jsou pomocí SWOT analýzy odhaleny hlavní problémy v jednotlivých oblastech řízení a nedostatky stávajícího BI řešení a jejich dopad na efektivitu firmy. V rámci výzkumu jsou identifikované klíčové oblasti pro rozšíření BI, na které se zaměřuje část návrhu nového řešení, včetně popisu očekávaných přínosů pomocí BSC, a analýzy rizik. Na návrh řešení navazuje fáze realizace, kde jsou navrhnuté úpravy a nové funkce implementovány v aplikaci Power BI. Na závěr jsou zhodnoceny možné přínosy zavedení prediktivní analytiky s využitím cost-benefit analýzy a sestavena doporučení pro budoucí rozvoj.