Vývoj aplikace CzechUni : Správa profilu vysoké školy - Novák, Jan (2024)
V současné době nemají zahraniční studenti dostatek podpory k tomu, aby podali přihlášku ke studiu na českých vysokých školách. Existují portály, které shromažďují informace o vysokých školách a jejich studijních programech, nicméně už nenabízí možnost na tyto programy podat přihlášku. Zahraniční studenti si tedy musí veškeré informace o tom, jak se přihláška podává dohledat sami, což může být pro studenty náročné. Webová aplikace pro zahraniční studenty CzechUni, která byla zpravována v rámci týmu studentů, tento problém řeší. Umožňuje zahraničním studentům zjišťovat si informace o českých vysokých školách a jejich studijních programech a podat na ně přihlášku přímo v aplikaci. Získávání aktuálních a správných informací o vysokých školách a jejich studijních programech je nicméně náročné a vyžadovalo by pravidelnou kontrolu administrátorem aplikace. Z tohoto důvodu je vysokým školám umožněno spravovat svůj profil a katalog studijních programů, aby mohly uveřejňovat pouze platné informace, které pomohou zahraničním studentům vybrat si ten správný studijní program. Hlavním cílem diplomové práce je navrhnout a implementovat komponenty aplikace CzechUni Správa uživatelských profilů, Správa profilu vysoké školy a Správa katalogu studijních programů. K popisu současného stavu je v práci využita jak systematická, tak nesystematická rešerše. Projekt byl řízen pomocí metodiky MMSP, kterou si bylo zapotřebí uzpůsobit konkrétním týmovým potřebám. Návrh databáze jednotlivých komponent byl vytvářen pomocí identifikace entit reálného světa, jejich atributů a vztahů. K návrhu uživatelského rozhraní byl využit nástroj Figma, ve kterém byly obrazovky vytvářeny. K implementaci všech komponent byl využit framework Laravel a nástroj Git sloužící k verzování přírůstků produktu. Pro testování kompon