Návrh a vývoj webové aplikace pro podporu výuky jazyka SQL - Verbilov, Sergei (2024)
Obsahem této bakalářské práce je návrh a vývoj webové aplikace, která má za cíl dodat pomůcku studentům předmětu 4IT218 – Databáze vyučovaném na fakultě informatiky a statistiky. Vyvíjená aplikace by měla sloužit jako alternativní způsob výuky SELECT dotazu. Vedlejším cílem bylo provedení analýzy existujících řešení, a konkrétně webových aplikací zaměřených na výuku SQL dotazu. V úvodu práce je popsán sběr a sestavení požadavků. Následuje popis návrhu a vývoje samotné aplikace, který je dokončen testováním a nasazením hotového nástroje. V závěru jsou uvedený náměty na budoucí rozšíření. Výstupem práce je funkční aplikace pro podporu výuky 4IT218.