Návrh a vývoj webové aplikace pro podporu výuky jazyka SQL - Verbilov, Sergei; Palovská, Helena, 1959-; Kučera, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Obsahem této bakalářské práce je návrh a vývoj webové aplikace, která má za cíl dodat pomůcku studentům předmětu 4IT218 – Databáze vyučovaném na fakultě informatiky a statistiky. Vyvíjená aplikace by měla sloužit jako alternativní způsob výuky SELECT dotazu. Vedlejším cílem bylo provedení analýzy existujících řešení, a konkrétně webových aplikací zaměřených na výuku SQL dotazu. V úvodu práce je popsán sběr a sestavení požadavků. Následuje popis návrhu a vývoje samotné aplikace, který je dokončen testováním a nasazením hotového nástroje. V závěru jsou uvedený náměty na budoucí rozšíření. Výstupem práce je funkční aplikace pro podporu výuky 4IT218.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses