Porovnání vybraných klasifikačních metod na základě reálných datových souborů - Cujba, Maria; Šulc, Zdeněk; Řezanková, Hana, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním vybraných klasifikačních metod na základě reálných datových souborů. Cílem práce je zhodnotit výkonnost vybraných klasifikačních metod: logistická regrese, rozhodovací strom, náhodný les a metoda podpůrných vektorů. V teoretické části práce jsou představeny použité metody a techniky sloužící k jejich vyhodnocení. V praktické části je pracováno s pěti reálnými datovými soubory. Tato část obsahuje popis datových souborů, provedení explorační datové analýzy, výběr relevantních proměnných a tvorbu a evaluaci modelů. Na závěr jsou výsledky interpretovány s ohledem na různé metriky výkonnosti a je diskutována vhodnost použití jednotlivých metod v konkrétních situacích.
Vedoucí práce: Zdeněk Šulc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: datové analýzy a modelování [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses