Analýza obchodních praktik v herním průmyslu - Semanišin, Ján; Sedláček, Jiří, 1963-; Vacura, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Hlavním cílem této práce je analýza obchodních praktik ve videoherním průmyslu. Práce je rozdělená na pět částí. První část se zabývá metodikou této práce, obsahující rešerši zdrojů. Ve druhé části je práce zaměřena na videoherní průmysl, hráče videoher, druhy obchodních modelů a metod monetizace ve videohrách. Třetí část se obsahuje na praktiky sociálního inženýrství využívané vývojáři videoher. Čtvrtá část nahlíží na etiku monetizačních strategií. Poslední část obsahuje dotazníkové šetření, na které odpovědělo 264 respondentů, otázky byly vytvořeny v souladu s tématikou této práce. Dále se zde nachází zhodnocení a doporučení, které vyplývá z daných odpovědí.
Vedoucí práce: Jiří Sedláček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses