Vytvoření automatizovaných dashboardů pro podporu přímého marketingu - Poisel, Jiří; Mohout, Jiří; Fabera, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Cíl diplomové práce spočívá ve vytvoření plně automatizovaných dashboardů, na jejichž základě bude umožněno zaměstancům z marketingového oddělení společnosti se lépe rozhodovat. V těchto dashboardech se nacházejí data v měsíční granularitě, přičemž v aktuálním měsíci jsou k dispozici vždy data za aktuální den s dvoudenním zpoždením. Celkově se jedná o tři dashboardy, a to dashboard prodejů, marketingových souhlasů a produktů. Co se týče členění této diplomové práce, je rozdělena do 6 částí. V první části je detailněji vymezen cíl a celkový význam práce. Následující kapitola je věnována teoretické části, jež obeznámí čtenáře se základními pojmy, které jsou stěžejní pro pochopení části implementace. Po teoretické části je definováno business zadání projektu, v němž jsou popsány jednotlivé dashboardy. V následujícím technickém řešení je věnována pozornost popisu prostředí a architektuře samotného řešení. Předposlední část se týká implementace, v níž se nachází postup vytváření a optimalizace všech skriptů. Tato část rovněž obsahuje proces automatizace a vytváření dashboardů. Závěrečná část je věnována shrnutí všech výstupů a možným zlepšením do budoucna.
Vedoucí práce: Jiří Mohout
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses