Využití infografiky pro efektivnější vyučování biologie - Kareis, Jáchym (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím infografiky za účelem efektivnějšího vyučování biologie. V teoretické části se práce zaměřuje na definování pojmů infografika a multimediální učení pro porozumění dopadu infografiky na výuku. Klíčovým obsahem práce je následný popis konkrétních principů a metod, které tvoří základní pravidla ke zhotovení funkční infografiky, jenž zahrnují relevantní složky z oblasti marketingu, UX designu, pedagogiky a grafického designu. V praktické části jsou informace z první části práce aplikovány k tvorbě nové infografiky jako učební pomůcky na konkrétní biologické téma. Funkčnost a efektivita vytvořené infografické učební pomůcky je poté testována proti textové učební pomůcce ve třídách vyššího gymnázia. Cílem testování je tedy prověřit kvalitu zpracování nové učební pomůcky a potvrdit nebo vyvrátit hypotézy stanovené na základě informací z teoretické části.