Využití infografiky pro efektivnější vyučování biologie - Kareis, Jáchym; Hábová, Anna, 1994-; Špaček, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím infografiky za účelem efektivnějšího vyučování biologie. V teoretické části se práce zaměřuje na definování pojmů infografika a multimediální učení pro porozumění dopadu infografiky na výuku. Klíčovým obsahem práce je následný popis konkrétních principů a metod, které tvoří základní pravidla ke zhotovení funkční infografiky, jenž zahrnují relevantní složky z oblasti marketingu, UX designu, pedagogiky a grafického designu. V praktické části jsou informace z první části práce aplikovány k tvorbě nové infografiky jako učební pomůcky na konkrétní biologické téma. Funkčnost a efektivita vytvořené infografické učební pomůcky je poté testována proti textové učební pomůcce ve třídách vyššího gymnázia. Cílem testování je tedy prověřit kvalitu zpracování nové učební pomůcky a potvrdit nebo vyvrátit hypotézy stanovené na základě informací z teoretické části.
Vedoucí práce: Anna Hábová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses