Optimalizace jídelníčku pro silového sportovce - Klaban, Dominik; Skočdopolová, Veronika; Fábry, Jan, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce řeší nutriční problém silových sportovců a běžné populace. V teoretické části jsou popsány základy lineárního programování a správného stravování. V praktické části jsou sestaveny dvoudenní jídelníčky pro nesportovce a silového sportovce pomocí matematického a cílového programování. Při matematickém programování je cílem minimalizovat celkovou cenu jídelníčku. Při cílovém programování je cílem co nejpřesněji splnit požadavky na makroživiny. Pro silového sportovce jsou sestaveny jídelníčky pro tréninkové i netréninkové dny. Výpočty jsou provedeny v optimalizačním softwaru LINGO.
Vedoucí práce: Veronika Skočdopolová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses