Klíčové vizuální znaky české stop-motion animace - Burianová, Zuzana; Hábová, Anna, 1994-; Krauz, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na identifikaci a analýzu klíčových vizuálních znaků české stop-motion animace. Stop-motion animace představuje specifickou formu filmového umění, kde iluze pohybu vzniká přehráváním sekvence statických snímků, které vznikají nekontinuálně. V teoretické části práce jsou definovány základní pojmy a principy stop-motion animace a popsán historický vývoj tohoto žánru v České republice. Důraz je kladen na období tzv. Zlatého věku české animace, kdy české filmy dosahovaly mezinárodního úspěchu. Klíčovým obsahem práce je definování specifických vizuálních znaků české loutkové stop-motion animace. Tyto znaky jsou dále ověřeny mezi mladou generací diváků (20–35 let) prostřednictvím přetvořených vizuálů zahraničních děl s aplikací typických českých prvků.
Vedoucí práce: Anna Hábová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses