Prompting strategie pro GPT-4 v podnikovém sektoru - Miláček, Petr (2024)
V posledních letech došlo k výraznému nárůstu využívání velkých jazykových modelů, jako je například GPT-4. Tento model je schopen generovat text, který je nejen koherentní, ale i kontextově relevantní. Tato bakalářská práce se zabývá analýzou technických aspektů a architektury modelu GPT-4 a zkoumá jeho aplikace v podnikovém prostředí. Hlavním přínosem práce je praktická demonstrace možných využití GPT-4 pro zefektivnění procesů v podnikovém sektoru. V práci jsou dále zkoumány metody prompt engineeringu, které jsou následně využity pro optimalizaci promptů. Dále je v práci představen přehled historického vývoje jazykových modelů od jejich počátků až po současnost, což poskytuje důležité kontextuální pochopení pokroků v oblasti vývoje jazykových modelů. Autor také zkoumá etická omezení modelu GPT-4, která byla nastavena společností OpenAI.