Nástroj pro návrh a vyhodnocení strategie vychystávání zboží ze skladu - Filip, Richard; Kuncová, Martina, 1974-; Fábry, Jan, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na tvorbu nástroje pro návrh a vyhodnocení strategie vychystávání zboží ve skladu. Práce je zasazena do kontextu moderní logistiky a skladování, zaměřuje se na optimalizaci procesů za účelem snížení nákladů a zlepšení efektivity procesů převážně u menších firem. Klíčové oblasti zahrnují různé technologie a vybavení skladů, schémata vychystávání a omezení při skladování. Vyvinutý nástroj je postaven na bázi problému obchodního cestujícího (TSP) a jeho výstupem je nejkratší nalezená cesta ve skladu na základě dané objednávky, spolu s vyznačenou optimální (nebo alespoň „dostatečně dobrou“) cestou. Prostřednictvím simulace a srovnání s výsledky ze softwaru Lingo poskytuje nástroj praktická a spolehlivá doporučení pro zlepšení skladových operací, což může vést k významným úsporám nákladů a zvýšení spokojenosti zákazníků.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses