Data governance assessment ve vybrané společnosti - Hozáková, Eliška; Stanovská, Iva; Staněk, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Diplomová práce se zabývá podstatnými aspekty data governance a jejím významem v podnikové praxi. Hlavním cílem této práce je posoudit úroveň vyspělosti správy dat ve vybrané organizaci, identifikovat prioritní oblasti a navrhnout opatření ke zlepšení současné situace. První část práce představuje teoretický rámec data governance, zahrnující definici konceptu, jeho význam, a přehled současných trendů a výzev. Druhá část se zaměřuje na aplikaci těchto poznatků ve vybrané společnosti, kde je prováděna analýza stávajícího stavu správy dat. Výsledkem této analýzy jsou konkrétní doporučení pro zlepšení správy dat, včetně identifikace prioritních oblastí a navržení kroků pro jejich řešení. Hlavním přínosem práce je vytvoření uceleného rámce pro hodnocení a zlepšení data governance, který může být použit v různých typech organizací.
Vedoucí práce: Iva Stanovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses