Rozdíly v hodnotových preferencích stálých a dobrovolných pracovníků ve vybrané neziskové organizaci - Viktorová, Kristýna; Hiršová, Miloslava, 1950-; Hrušková, Zdena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Hlavním záměrem této bakalářské práce je zjistit hodnotové preference dobrovolných a stálých pracovníků ve vybrané neziskové organizaci a zjištění, zda mezi nimi existují nějaké rozdíly. Teoretická část se zabývá rešerší zdrojů a přibližuje téma neziskových organizací, dobrovolnictví, hodnot a propojení jednotlivých oblastí dohromady. V rámci kvantitativního výzkumu byl využit dotazník PVQ-RR, který vychází z revidované Schwartzovy teorie. Z výzkumu vyplývá, že nejdůležitější hodnotou pro obě skupiny respondentů jsou hodnoty benevolence-péče a benevolence-spolehlivost. Statistické testy zjistily významný rozdíl u hodnot požitkářství, moci-dominance a stimulace. Z dat získaných z dotazníků byla formulována doporučení pro vedení neziskové organizace X. Tyto návrhy mohou změnit pohled na práci s dobrovolníky a pracovníky prostřednictvím využití jejich hodnotových preferencí.
Vedoucí práce: Miloslava Hiršová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses