Přímé medicínské náklady na léčbu bipolární afektivní poruchy pacientů v Jihočeském kraji - Márová, Pavlína; Kandilaki, Daniela, 1985-; Pažitný, Peter, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Diplomová práce je zaměřena na stanovení výdajů zdravotní pojišťovny na léčbu bipolární afektivní poruchy. Zkoumá zejména přímé medicínské náklady na léčbu jednotlivých fází bipolární afektivní poruchy, které mezi sebou následně porovnává. Vzhledem k tomu, že se práce specializuje na přímé náklady zdravotní pojišťovny, vynaložené na onemocnění, byl jako vhodný metodologický rámec použit výběr farmakoekonomické analýzy Cost of illness, speciálně část přímé náklady medicínské s perspektivou zdravotní pojišťovny. Bipolární afektivní porucha je chronické psychiatrické onemocnění, charakteristické střídáním dvou protikladných epizod mánie a deprese. Výsledky výzkumu mohou pomoci s prioritizací zdravotní péče, zvláště pokud budou doplněny dalšími studiemi, týkajícími se efektivity.
Vedoucí práce: Daniela Kandilaki
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses