Vliv ESG skóre na business performance společnosti - Sharanda, Volha; Sabolovič, Mojmír, 1978-; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Cílem této práci je objasnit vliv ESG skóre na business performance společnosti. V posledním desetiletí se velké množství studií zaměřovalo na analýzu vlivu ESG na finanční ukazatele společnosti. Tato studia prozkoumala spousta regionů od Evropy do Asie a Ameriky a dosud nebyly určité konkrétní výsledky. V některých případech to byl pozitivní vliv, v ostatních negativní nebo neutrální. V rámci práce bude provedena analýza vlivu skóre ESG amerických společností na jejich finanční výkonnost od roku 2018 do roku 2022.
Vedoucí práce: Mojmír Sabolovič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses