Důvody odchodů specialistů na informační technologie z organizace - Herasymenko, Anastasiia (2024)
Bakalářská práce se zabývá fluktuací v kontextu IT a to prostřednictvím vlivu pra-covních benefitů na tendenci k odchodu. Teoretická část představuje literární rešerši na téma fluktuace v kontextu IT, benefitů pro IT specialisty a také vlivu benefitů na fluktuaci u IT specialistů. V praktické části za pomoci korelace, ko¬relačního koeficien-tu a chi-kvadrát testu byly zjištěny vztah mezi vybranými finančními a nefinančními benefity a také význam vybraných benefitů pro IT specialisty. Pomocí těchto metod byla zodpovězena výzkumní otázka a také dílčí hypotézy. V práci jsou také uvedena doporučení pro další výzkum.