Důvody odchodů specialistů na informační technologie z organizace - Herasymenko, Anastasiia; Králová, Věra; Komárková, Lenka, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Bakalářská práce se zabývá fluktuací v kontextu IT a to prostřednictvím vlivu pra-covních benefitů na tendenci k odchodu. Teoretická část představuje literární rešerši na téma fluktuace v kontextu IT, benefitů pro IT specialisty a také vlivu benefitů na fluktuaci u IT specialistů. V praktické části za pomoci korelace, ko¬relačního koeficien-tu a chi-kvadrát testu byly zjištěny vztah mezi vybranými finančními a nefinančními benefity a také význam vybraných benefitů pro IT specialisty. Pomocí těchto metod byla zodpovězena výzkumní otázka a také dílčí hypotézy. V práci jsou také uvedena doporučení pro další výzkum.
Vedoucí práce: Věra Králová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses