Leadership a kultura učení v sektoru sociálních služeb - Pšenicová, Hana; Komárková, Lenka, 1976-; Gunina, Daria; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Stárnutí populace je v České republice, s ohledem na predikci zvyšování podílu seniorů až do roku 2050, aktuálním tématem. Tento kvantitativní výzkum analyzuje vztah mezi uplatňovaným stylem vedení a kulturou učení a dále vyhodnocuje rozdíly mezi veřejným a soukromým vlastníkem v sociálním sektoru. V rámci výzkumu bylo osloveno 148 zaměstnanců dvou pražských domovů pro seniory. Data byla získávána prostřednictvím dotazníků DLOQ, CLQ a následně analyzována pomocí deskriptivní statistiky, t-testů, korelačního koeficientu a lineární regrese. Tato práce poskytuje poznatky pro efektivní řízení a rozvoj organizací, s ohledem na rostoucí výzvy spojené se stárnutím populace.
Vedoucí práce: Lenka Komárková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses