Vnímaný vliv oděvního průmyslu na životní prostředí zákazníky a analýza jejich spotřebitelského chování - Minarčíková, Zuzana; Dvořák, Jiří; Závodná, Lucie Sára, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Tato práce se zaměřuje na povědomí spotřebitelů o environmentálních problémech spojených s oděvním průmyslem, analýzu jejich deklarovaného chování v rámci nákupu a spotřeby oblečení a porovnání tohoto chování z hlediska vlivu pohlaví na environmentální povědomí o dopadu oděvního průmyslu na životní prostředí. Výzkum byl proveden pomocí dotazníkového šetření a získaná data byla zpracována pomocí dvou typů statistických testů, a to dvouvýběrového t-testu a Pearsonova chí-kvadrát testu nezávislosti. Vyhodnocení dotazníkového šetření potvrdilo shodu s výsledky jiných studií, které byly vybrány na základě literární rešerše. Statisticky bylo potvrzeno, že ženy mají vyšší povědomí o environmentálních problémech než muži, avšak toto povědomí se výrazně neprojevuje v jejich spotřebním chování.
Vedoucí práce: Jiří Dvořák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses