Konkurenceschopnost turistické destinace Praha v domácím cestovním ruchu - Kordulová, Aneta (2024)
Diplomová práce se zabývá problematikou konkurenceschopnosti turistické destinace. Hlavním cílem práce je identifikace klíčových faktorů ovlivňujících konkurenceschopnost Prahy v domácím cestovním ruchu a navržení vhodných manažersko-marketingových opatření pro posílení konkurenčního postavení hlavního města. Práce vychází z rešerše převážně zahraniční literatury věnující se přístupům ke zkoumání konkurenceschopnosti destinací, modelům a faktorům konkurenceschopnosti destinace. Jako hodnotící nástroj k identifikaci klíčových faktorů konkurenceschopnosti práce využívá metodu IPA (analýza významnosti-výkonnosti).