Byznys model komunitného bydlení pro seniory - Jančíková, Stanislava; Pažitný, Peter, 1976-; Tripes, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Diplomová práce se zabývá zpětným zpracováním byznys modelu komunitního bydle-ní pro seniory. Pojednává o měnících se potřebách člověka s přicházejícím stářím a stávajících možnostech zajištění důstojného prostředí pro seniory s ohledem na tyto potřeby. Stěžejním aspektem je bydlení a eliminace sociální izolace. Shromážděny jsou historické i současné zkušenosti s různými formami komunitního bydlení u nás i ve světě, směřující od institucionalizované péče k prodloužení doby života v přirozenému prostředí rodiny nebo původního obydlí. Speciální kapitola je věnována méně známé-mu typu komunitního bydlení, kterým je cohousing. V praktické části je vypracován podrobný byznys model canvas, který je následně podroben analýze citlivosti. Výsled-ný byznys model komunitního domu v obci Dubné u Českých Budějovic, může být použit pro aktualizaci stávajícího projektu, nebo jako podklad pro další podobné pro-jekty.
Vedoucí práce: Peter Pažitný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses