Age management a učící se organizace z perspektivy starších a mladších pracovníků - Pakostová, Andrea (2024)
Tato diplomová práce se zabývá dvěma primárními koncepty Age management a učící se organizace z pohledu vnímání mladších a starších pracovníků. Tyto dva koncepty byly rozšířeny o sekundární koncepty – ageismus a organizační identifikace. Cílem analýzy není pouze vnímání konceptů pracovníky, ale také zkoumání, zda jsou koncepty propojeny s Age managementem ve vybrané organizaci. Literární rešerše zpracovává jednotlivé pojmy a snaží se o zachycení důležitých informací, které jsou významné pro jednotlivé koncepty. Data pro analýzu této práce byla získána od 178 respondentů a následně byla zpracována za účelem potvrzení nebo nepotvrzení daných hypotéz a odpovědí na vědecké otázky. Dotazníkové šetření bylo sestaveno z pěti dostupných studií prezentující dané koncepty.