Diskriminace a obtěžování pracovníků na pracovišti. - Nekolová, Adéla (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou diskriminace a obtěžování pracovníků na pracovišti s cílem identifikovat jejich nejčastější formy a příčiny. Výzkum byl proveden pomocí dotazníkového šetření mezi zaměstnanci různých věkových skupin, pohlaví a vzdělání. Dotazník byl sestaven v Google forms a obsahoval 16 uzavřených otázek. Dalším krokem bylo vyhodnocení dat, ke kterému byl použit ANOVA-test, Kruskal-Wallis test a Chí-kvadrát test nezávislosti. Z výsledků nebylo prokázáno, že by se formy obtěžováni lišily sociodemografickými ukazateli. Zároveň nebylo prokázáno, že by se jednotlivé formy lišily v míře dopadu na chování jedince.