Time management studentů FM VŠE - Švancarová, Stanislava (2024)
Bakalářská práce se věnuje zkoumání time managementu studentů na Fakultě managementu na Vysoké škole ekonomické. Cílem práce je zjistit, jak si studenti vedou svůj time management při studiu na FM VŠE, jaké metody využívají a jaký vliv má prokrastinace na schopnost studentů efektivně řídit svůj čas. Praktická část této práce se skládá z kvantitativního výzkumu s využitím dotazníkového šetření, který byl distribuován mezi studenty FM VŠE studujícími ve druhém a třetím ročníku bakalářského studia nebo v prvním a druhém ročníku navazujícího magisterského studia. Dotazník obsahoval 19 uzavřených otázek nutných k vyřešení výzkumných otázek. Pro následné vyhodnocení dat byly použity metody jako výpočet průměrů, směrodatných odchylek, korelační analýza a Welchův t-test pro porovnání skupin studentů bakalářského a navazujícího magisterského studia. Výsledky ukázaly, že ačkoliv nebyly zaznamenány výrazné odchylky nebo statisticky významné rozdíly, důležitost efektivního time managementu pro studenty FM VŠE byla potvrzena.