Technologické inovace a jejich vliv na podnikání specifické skupiny podnikatelů - Vávrová, Michaela; Šimůnek, Michal, 1976-; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Diplomová práce se věnovala problematice technologických inovací a jejich vlivu na specifickou skupinu podnikatelů - profesionálních rodinných a svatebních fotografů. Cílem této práce bylo zjistit, jak technologické inovace tyto podnikatele ovlivňují, jak se na ně adaptují a jak se mění, i vlivem technologických inovací, spotřebitelské chování jejich zákazníků. Pro vyřešení výzkumných otázek byla zvolena kombinace kvantitativního (dotazníkové šetření) a kvalitativního (hloubkové polostrukturované rozhovory) přístupu. Bylo zjištěno, že technologické inovace ovlivňují podnikání rodinných a svatebních fotografů do značné míry, veskrze pozitivně. Sledovaní fotografové se na technologické inovace vesměs dobře adaptují, nejmenší míra adaptace je obecně pozorována u využívání umělé inteligence, PPC a SEO. Mezi nejvýznamnější rysy spotřebitelského chování patří: důležitost doby zpracování a odevzdání fotografií, dále výběr fotografa i dle jeho osobnosti, nejen dle jeho portfolia a v neposlední řadě také čím dál častější sdílení fotografií na sociálních sítích/webových úložištích místo uchovávání v albech.
Vedoucí práce: Michal Šimůnek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses