Péče řádného hospodáře v procesu řízení - Ropková, Kristýna; Stejskalová, Irena, 1957-; Hanousek, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Diplomová práce se zabývá uplatňováním péče řádného hospodáře v procesu řízení firem a jejím vlivem na práci manažerů v různých pozicích, jako jsou hlavní ekonom, ředitel či vlastník. Cílem práce je dokumentovat, jak právní úprava ovlivňuje jejich rozhodování a odpovědnost. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část definuje pojmy a legislativní rámec daného tématu. Praktická část se zaměřuje na literární rešerši, monitoring insolvenčního řízení na vybraném vzorku společností, včetně provádění bilančního testu a testu insolvence. Další část využívá metodu polostrukturovaných rozhovorů se statutárními orgány vybraných společností k odhalení konkrétních aplikovaných kontrolních mechanismů. Výsledkem diplomové práce je pak mj. zjištění, jakým způsobem se statutární orgány zabývají obsahem povinnosti péče řádného hospodáře a zda v praxi plní své zákonné povinnosti.
Vedoucí práce: Irena Stejskalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses