Financování soukromých vysokých hudebních škol a jejich studentů - Pauch, Jan (2024)
Tato diplomová práce má za cíl určit vliv vybraných finančních faktorů na fungování soukromých vysokých škol s hudebním zaměřením. Těmito vybranými faktory jsou: dostupnost vnějšího financování a finanční preference a požadavky studentů hudby. K dosažení cíle práce byl proveden kvalitativní výzkum na příkladu čtyř škol zahrnující analýzu veřejně dostupných dat o zkoumaných školách, polostrukturované expertní rozhovory a dotazníkové šetření. Výsledky výzkumu ukazují, že zkoumané faktory mají na fungování škol zásadní vliv a školy jim musejí věnovat značnou pozornost. Dále je na základě výzkumu formulováno, jakými konkrétními činnostmi by měly soukromé vysoké hudební školy na tento vliv reagovat.