Profesionalizace parasportu - Šimonek, Adam (2024)
Diplomová práce se zabývá profesionalizací parasportu v České republice, tedy pro- cesem přeměny amatérských parasportovců na profesionály. V rámci práce byly definovány pojmy profesionalismus a profesionalizace. Práce zkoumá sportovní po- litiky států Evropské unie, ve kterých je parasport na vyšší úrovni než v České republice. Pro dokreslení kontextu České republiky je v práci zahrnuta také rešerše českého parasportovního systému a byly provedeny rozhovory se zástupci českého parasportovního prostředí. Cílem práce bylo navrhnout konkrétní opatření na změnu sportovních politik v České republice, která mají za cíl zlepšit podmínky pro profesionalizaci parasportu.