Profesionalizace parasportu - Šimonek, Adam; Tripes, Stanislav; Král, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Diplomová práce se zabývá profesionalizací parasportu v České republice, tedy pro- cesem přeměny amatérských parasportovců na profesionály. V rámci práce byly definovány pojmy profesionalismus a profesionalizace. Práce zkoumá sportovní po- litiky států Evropské unie, ve kterých je parasport na vyšší úrovni než v České republice. Pro dokreslení kontextu České republiky je v práci zahrnuta také rešerše českého parasportovního systému a byly provedeny rozhovory se zástupci českého parasportovního prostředí. Cílem práce bylo navrhnout konkrétní opatření na změnu sportovních politik v České republice, která mají za cíl zlepšit podmínky pro profesionalizaci parasportu.
Vedoucí práce: Stanislav Tripes
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses