Bariéry použití recyklovaného kameniva v betonu - Doucha, Ondřej (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím recyklovaného kameniva v betonu na území České republiky. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část poskytuje přehled o životním cyklu produktu a vlivu recyklova-ného kameniva na životní prostředí. Praktická část obsahuje literární rešerši, kvalitativní výzkum a rozhovor s odborníkem Ing. Robertem Coufalem, Ph.D. Výzkumné otázky se zaměřují na dostatečnost normy ČSN EN 12620+A1 a možnost zavedení povinného použití recyklovaného kameniva ve veřejných zakázkách. Výsledky práce by měly přispět k lepšímu pochopení bariér a výzev spojených s využíváním recyklovaného kameniva v betonu a nabídnout prak-tická řešení pro jejich širší využití ve stavebnictví. Tímto způsobem může sta-vebnictví přispět k udržitelnému rozvoji a ochraně životního prostředí.