Bariéry použití recyklovaného kameniva v betonu - Doucha, Ondřej; Dvořák, Jiří; Pospíšil, Jan, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím recyklovaného kameniva v betonu na území České republiky. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část poskytuje přehled o životním cyklu produktu a vlivu recyklova-ného kameniva na životní prostředí. Praktická část obsahuje literární rešerši, kvalitativní výzkum a rozhovor s odborníkem Ing. Robertem Coufalem, Ph.D. Výzkumné otázky se zaměřují na dostatečnost normy ČSN EN 12620+A1 a možnost zavedení povinného použití recyklovaného kameniva ve veřejných zakázkách. Výsledky práce by měly přispět k lepšímu pochopení bariér a výzev spojených s využíváním recyklovaného kameniva v betonu a nabídnout prak-tická řešení pro jejich širší využití ve stavebnictví. Tímto způsobem může sta-vebnictví přispět k udržitelnému rozvoji a ochraně životního prostředí.
Vedoucí práce: Jiří Dvořák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses