Slow destinace Broumovsko, bariéry jejího rozvoje a dopady kandidatury na EHMK. - Rutrle, Jan; Herget, Jan; Školník, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Oblast turistického regionu Broumovska je velmi známá, převážně co se přírodních památek týče. Z tohoto důvod se některé z památek potýkají s nadměrným cestovním ruchem, kde je potřeba většího zásahu destinačního managementu, u jiných památek je však potřeba rozvoje cestovního ruchu a tím identifikaci bariér rozvoje. Stejně tak je tomu pro město Broumov jako takové, které se potýká s odlivem mladých lidí do větších měst a stagnací kulturního života z mnoha důvodů, které se snaží eliminovat kandidatura města Broumov na Evropské Hlavní Město Kultury pro rok 2028. Záměrem práce je popsat Broumovsko jako slow destinaci, identifikovat bariéry rozvoje této oblasti, poukázání na potenciál kulturního cestovního ruchu a analýza úspěšné kandidatury Broumova na EHMK 2028. K dosažení těchto cílů byly využity nejen dostupné zdroje, ale primárně přímá komunikace se Společností pro Destinační Management Broumova a hloubkové rozhovory s koordinátorkou kandidatury, v neposlední řadě pak dotazníkové šetření na třech úrovních pro návštěvníky oblasti, rezidenty a místní podnikatele. Výsledky poukazují na zjištěné bariéry rozvoje a budoucí východiska pro rozvoj této oblast v rámci cestovního ruchu a života na Broumovsku, stejně tak jako nutné pokračování v nastavených projektech v rámci kandidatury.
Vedoucí práce: Jan Herget
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses