Faktory ovplyvňujúce rozhodovanie spotrebiteľov pri nákupe repasovaných smartfónov - Hron, Adam (2024)
Diplomová práca sa zaoberá hodnotením rozhodovacích procesov spotrebiteľov pri nákupe. Cieľom diplomovej práce je vyhodnotiť, ako rôzne faktory ovplyvňujú rozhodovanie spotrebiteľov v Českej republike pri nákupe repasovaných smartfónov. Práca sa zameriava na analýzu vplyvu povrchového stavu, kapacity batérie, reputácie predajcu, dĺžky záruky a environmentálneho postoja spotrebiteľov na ich nákupné rozhodnutia. Metodika zahŕňa conjoint analýzu založenú na viacatribučnom párovom porovnávaní (choice-based), ktorá umožňuje hodnotenie preferencií spotrebiteľov. Výsledky poskytujú hlbšie pochopenie rozhodovacieho procesu spotrebiteľov a môžu byť využité na tvorbu efektívnych marketingových stratégií a podporu predaja repasovaných smartfónov.