Faktory ovplyvňujúce rozhodovanie spotrebiteľov pri nákupe repasovaných smartfónov - Hron, Adam; Gunina, Daria; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Diplomová práca sa zaoberá hodnotením rozhodovacích procesov spotrebiteľov pri nákupe. Cieľom diplomovej práce je vyhodnotiť, ako rôzne faktory ovplyvňujú rozhodovanie spotrebiteľov v Českej republike pri nákupe repasovaných smartfónov. Práca sa zameriava na analýzu vplyvu povrchového stavu, kapacity batérie, reputácie predajcu, dĺžky záruky a environmentálneho postoja spotrebiteľov na ich nákupné rozhodnutia. Metodika zahŕňa conjoint analýzu založenú na viacatribučnom párovom porovnávaní (choice-based), ktorá umožňuje hodnotenie preferencií spotrebiteľov. Výsledky poskytujú hlbšie pochopenie rozhodovacieho procesu spotrebiteľov a môžu byť využité na tvorbu efektívnych marketingových stratégií a podporu predaja repasovaných smartfónov.
Vedoucí práce: Daria Gunina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses