Optimalizácia výrobného procesu v spoločnosti Winfa, s.r.o. - Jankovič, Juraj (2024)
Diplomová práca je zameraná na optimalizáciu výrobného procesu v spoločnosti Winfa, s.r.o. za pomoci analýzy materiálového toku vo výrobe a efektívnejšej alokácie zdrojov v rámci skladového hospodárstva prostredníctvom implementácie prieniku analýz ABC aXYZ. Teoretická časť predstavuje logistiku ako celok apostupne detailne rozoberá jednotlivé podkategórie riadenia výrobných procesov a zásob tak, aby bola dosiahnuté komplexné porozumenie danej problematiky v nadväznosti na praktickú časť práce. Praktická časť je venovaná spoločnosti Winfa, s.r.o. podnikajúcej na trhu spracovania vysokopevnostných oceľových plechov a hodnoteniu jej interných výrobných a skladovacích procesov. Z pôvodného rozloženia skladovacích pozícií definuje za pomoci analýz spotreby a stability nové optimalizované rozloženie vedúce k zvýšeniu efektivity.