Motivy a výzvy zavedení DIGITÁLNÍ MĚNY CENTRÁLNÍ BANKY pro Českou národní banku - Malý, Dobromil (2024)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat motivy a výzvy spojené s implementací digitální měny centrální banky (CBDC) specificky pro Českou národní banku. Práce se zaměří na identifikaci potenciálních přínosů a rizik, které by zavedení CBDC mohlo přinést, a to jak z pohledu monetární politiky, tak z pohledu technologických a bezpečnostních aspektů.